JOCS FLORALS 2013

Sants, Hostafrancs i la Bordeta celebren la seva festa de les lletres 19/09/2013

La sala de plens del Districte de Sants-Montjuïc va ser ahir l’escenari on es van entregar els guardons dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. En aquesta edició, la 136a, es va lliure un accesit de Flor Natural a Fidel Gangonells i Borràs, pel poema “Tot gronxant-me al balancí”. Els premis van ser, la Viola d’or per Eva Moreno i Bosch, pel poema “Ser de pluja”; l’Englantina d’or per Dolors Cuní i Castell, pel poema “Sabates de mil colors” i la Flor Natural d’or va ser també per Eva Moreno i Bosch pel poema “Poema de carn i os”. Tots els poemes premiats i l’accessit van ser llegits per la cantactriu santsneca Núria Feliu, excepte “Poema de carn i os” que el va llegir la mateixa autora.

Com totes les edicions, els jocs van tenir un mantenidor que enguany va ser Maria Isabel Pijoan, doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, experta coneixedora de la literatura catalana i, en concret, de Salvador Espriu, amb qui va mantenir una bona amistat els darrers anys de la seva vida. Pijoan Picas va oferir un discurs viu i emotiu titulat “Salvador Espriu, ahir, avui i sempre” en què va fer un recorregut per la vida i obra de Salvador Espriu. “M’és molt plaent evocar Salvador Espriu i Castelló, gran escriptor i gran amic”, va dir.

Enguany, a més, i com a novetat, van participar en l’acte dos alumnes de l’IES Joan Coromines, que també van llegir dos poemes: Yana Rakhualova, de Batxillerat va llegir “Un sonet per a tu” de Miquel Martí i Pol; i Salahdin Tarki de 3r d’ESO va llegir “Boca seca” de Narcís Comadira. El cantaudor del barri de la Bordeta, Francesc Mir, va ser l’encarregat de posar les notes musicals a la vetllada tot versionant una peça de Raimon.

En l’acte de lliurament de premis van assistir-hi diversos representants del Districte i d’entitats del barri. Un d’ells Joaquim Mestre, president del Districte de Sants-Montjuïc, va agrair la feina a tots els participants i va felicitar als guanyadors. Va recordar que es tracta d’“uns jocs florals que han estat recentment recuperats” i va encoratjar als.catanitzador i impulsors a continuar “donant vida als jocs florals dels nostres barris”. Joaquim Molner, vicepresident de la Federació de Carrers de la Festa Major de Sants, va destacar que la recuperació dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta “és un projecte que va entusiasmar a tothom des dels seus inicis, per la seva història, la seva vinculació emocional amb els barris i la capacitat de recuperar una tradició que miri cap al futur”.

Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafranc i la Bordeta, va reivindicar: “Actes com el d’avui són encara molt necessaris ja que hem de seguir proclamant la unitat de la nostra llengua”. “Som hereus d’una llarga tradició literària i cultural i hem de ser conscients que l’hem de continuar forjant per donar-la als joves”, va dir al seu torn Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc.

La Societat Coral La Floresta va ser l’encarregada de cloure l’acte amb diverses peces musicals i el cant dels Segadors.

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3   EL 3

EL 3

 

Veure Lliurament de premis dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2015

Veure Lliurament de premis dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2014

Veure Lliurament de premis dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2012

Veure Lliurament de premis dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2011

Veure Lliurament de premis dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2010